Какво е психологическо консултиране?

Какво е  психологическо консултиране?

Това е вид краткосрочна психологическа помощ (в повечето случаи от една до десет срещи), ориентирана към разрешаване на конкретен проблем и възстановяване на емоционалното равновесие.

За кого се препоръчва психологическото консултиране?

  • Консултациите с психолог могат да се препоръчат на всички деца, които страдат от различни страхове, учат се лошо, често боледуват, не могат да си намерят приятели или се сблъскват с някакви други проблеми, които тревожат родителите.
  • Психологическите консултации често са нужни на всички подрастващи, които се чувстват неразбрани в своето обкръжение и семейство, страдат от недостатъчна увереност в себе си, изпитват затруднения в общуването с връстниците, съмняват се в своите способности, страхуват се от бъдещето, тревожат се заради своята външност и сексуални отношения.
  • Консултацията с психолог може да бъде полезна за всеки, който са сблъсква с трудности, усеща безпокойство, страх или безсилие, който го мъчи прекалена раздразнителност, лошо настроение, апатия, безсъние или други неприятности, с които не може да се справи сам.

Какво могат да дадат психологическите консултации?

За няколко консултации с психолог, със съвместни усилия, вие ще можете по-ясно да формулирате проблема, да погледнете на него от различни страни и ясно да определите как влияе на вашия живот. В много случаи опитът от тези консултации е достатъчен, за да може човек по-добре да се ориентира в случващото се и в бъдеще вече сам успешно да преодолява трудностите.

 

Последни публикации